top of page
Improvisation #17 3.jpg

Mijn verhaal

Al van kinds af aan beleef ik mijn passie voor muziek en zingen. Ik startte met klarinet en legde een parcours af langs muziekacademie, harmonieën, fanfares en kleinere instrumentale ensembles. Toch bleek al gauw dat mijn stem het instrument is dat ik het best en het liefst bespeel. Mijn aha! moment kwam er toen ik als tiener mijn eerste cd kocht: 'The Lion and the Cobra' van de Ierse zangeres Sinead O 'Connor. Jaaaa, zo wou ik ook ooit kunnen zingen! Niet alleen mooi en toonvast, maar ook huilend als een wolf of fluisterend als de wind, in volle overgave en in volle vrijheid. 

Een parcours van de juiste zang- en klankmeesters bracht mij steeds dichter bij mijn eigen stem. Mijn stembeleving verdiepte en ik begon de verbinding te ervaren tussen klank, mezelf, alles rond mij en het hele universum. Ik volgde een klankhelingsopleiding bij de International Assocation of Sound Therapy waar die verbinding nog werd versterkt en ik meer inzicht kreeg in de helende werking van klank en hoe deze te integreren in het dagelijkse leven, in het gebruik van mijn natuurstem in mijn muziek, improvisaties, klankhelingen en klankreizen. 

Sinds 2011 deel ik mijn opgebouwde expertise als zangeres en levenspassie voor klank  ook professioneel in workshops, cursussen, individuele sessies, klankhelingen en klankreizen.

Solo treed ik op als Patricia Van Cutsem Artist met eigen liederen en composities waarbij ik loopstation, elektronische beats en samples combineer met mijn stem als hoofdinstrument, aangevuld met akoestische instrumenten. In 2021 bracht ik mijn eerste solo lied 'Sister' uit.

 

Al meer dan 10 jaar toer ik samen met muziekmaker Jan Cannaerts als het akoestisch duo Cannaerts & Van Cutsem. We namen de cd 'Morning Light' op die airplay kreeg op Radio 1.

 

Acht jaar lang maakte ik deel uit van de vocale vrouwengroep Keruna waarmee we de cd's Women's voices 1 en 2 uitbrachten.

Regelmatig werk ik samen met muziekcollega's. Zo kan je mij oa horen in het lied 'Oceans' van Steven Vrancken, als backing vocalist op de EP 'Scratch the surface' van Granola Import en in meerdere mantra's van Satya Mantra Music.

 

Ook in kruisbestuiving met andere kunstdisciplines zoals dans en theater zing ik regelmatig.

Sinds 2021 toer ik met Compagnie Gorilla als live muzikant met de kindertheatervoorstelling Ik & Ik en wanneer de gelegenheid zich voordoet, werken choreografe Suzanne Demesmaeker van Danserij.be en ik graag samen performance trajecten en workshops uit. 

bottom of page